streda 4. augusta 2010

FashionSale vernisáž 10

Keď sa pustia traja mladí umelci do spoločného projektu, zaručene sa je na čo pozerať. 

S prava: Ľuboš Sobull Kotlár, Silvia Kissová a Miriama Podbehlá.

Všetko sa odohrávalo v príjemných priestoroch v jednej z mestkých budov. Najprv som sa mal zúčastniť len ako hosť, no ta sa deň pred zahájením zmenilo. Môj dobrý priateľ Marco tam išiel ako kaderník modelkám z RunWay agemtúry - musím podotknúť, že veľmi pekným a milým modelkám - a ja som mu išiel ako laická výpomoc. Poviem vám, že si ani neviete predstaviť, koľko práce stojí za takýmto projektom. V zákulisí vládla príjemná atmosféra, aj keď každý občas podľahol panike, kedže čas nás tlačil.

Hlavným bodom programu bola výstava fotoartistu Ľuboša Sobulla Kotlára. Tento fotoartista je veľmi talentovaný, cieľavedomý a má skvelé nápady. Určite o ňom ešte budeme počuť. Tu je zopár jeho prác:


Keď sa príchod ľudí do sály ustálil, začali sa módne prehliadky, ktoré ihneď vzbudili pozornosť ľudí. Ako prvá sa predstavila Miriama Podbehlá so svojim maľovaným hodvábom. Jednoduché farby, kvetinové vzory a ženskosť. Takto nejak by som opísal jej modely, ktoré tento krát neboli "schované" len za rámom.


Druhá prehliadka bola o niečo extravagantnejšia. Odevná dizajnérka Silvia Kissová použila na svoje šaty nezvyčajný výber materiálov, krikľavejšie farby a zaujímavé strihy. Celkovo na mňa táto kolekcia vplývala nadpozemsky a futuristicky. Posúdte sami.


Som rád, že som mohol byť súčasťou tak inšpiratívneho projektu ako bol tento. Umelcom prajem veľa chuti do života a úspechov v tom, čo robia aj na ďalej. 

8 komentárov:

  1. o tom fotografavi som ešte nepočula,ale fotí naozaj krásne.tak mu držím palce

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi dobré ;) Luboš sa určite teší že ho takto prezentuješ ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Každopádně to zní zajímavě, to se musí nechat! (:

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty fotografie jsou velmi povedené :) nejvíc mě zaujal chlapec s cigaretou, mooc hezké :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Silvinka ma skvele napady a urcite o nej budeme este veeeelmi vela pocut :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pekny clanok .. a na fotkach Miškaa.. :)

    OdpovedaťOdstrániť