štvrtok 26. augusta 2010

Water & Oil

Zapojiť ekologickú katastrofu do módneho sveta je dosť nevšedné, no medze sa nekladú. Vystihnúť bolestivú skazu a pritom jej zanechať štýl určite nie je také ľahké, no Stevenovi Meiselovi sa to očividne podarilo. Nafotil editoriál pre Talianksy Vogue inšpirovaný haváriou ropného vrtu v Mexickom zálive. Fotky s "mŕtvou" Kristen McMenamy zabalenej v rybárskej sieti medzi špinavými útesmi vyvolali veľký rozruch. Vlastne sa tomu ani nie je, prečo čudovať. Posúdte sami.

waterandoil1
waterandoil3
waterandoil7
waterandoil4

A tu je aj video z fotenia. 

12 komentárov:

  1. to jsou fakt docela drsny fotky...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fotky jsou drsný, ale zas .. nebyl to špatný nápad, takhle šířit to, že se to doopravdy děje, dle mého názoru .. : )

    jinak díky za všechny 3 hooray ;DD

    xo M

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyjo, to je zajímavé! Ale je to dost originální, inspirovat se takovou katastrofou... A může pomoct to na tu zkázu více upozornit, i když myslím, že se o tom nluví dost... jen to zastavit :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Meisel je úžsaný a tie fotky úchvatné , drsné , krásne! má u mna 100 bodov. On musi šokovat a svoju úlohu do bodky splnil...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow, this editorial is beautiful, the last photo just gave me chills

    OdpovedaťOdstrániť
  6. is that the vogue of last mounth I do love

    OdpovedaťOdstrániť
  7. toto ma riadne šokovalo, keď som si kúpila v Taliansku VOGUE a prvé fotky, ktoré som uvidela boli práve tieto....nie je to úplne môj štýl, ale oceňujem odvahu talianskej verzie časopisu..to by briti alebo američania nikdy nedovolili :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Když jsem si italský Vogue otevřela a tohle uviděla, nejdřív se mi zvedl žaludek ale pak jsem se nemohla odtrhnout! Je to fantastický a kéž bych takhle stylizovala;) A díky za video!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mnohí ľudia sú pohoršení a znechutení týmto editoriálom odvôvodňujúc, že takáto prírodná katastrofa by nemala byť spájaná s módou a že nech ľudia radšej reálne pomáhajú/finančne prispievajú a tak zlepšujú danú situáciu. Niekto vraví, že taliansky Vogue sa priživil na tejto katastrofe a chceli si tým zdvihnúť predajnosť. Iní zase tvrdia, že daný editoriál má v sebe zlý odkaz.

    Ja to vidím ale úplne inak. Je to kreatívne, správne provokujúce, umelecké poňatie daného problému. Núti človeka sa nad tým viac zamyslieť a možno ho vyburcuje aj k nejakej aktívnej pomoci. Má to v sebe silný odkaz a nedovolí tak rýchlo zabudnúť. Tieto obrázky sú kusom umenia, pohnú s človekom.. zaujímavo a inovatívne komunikujú celú tú drámu cez umenie, cez módu. Pretože práve móda a umenie by mali provokovať, posúvať hranice, zmiasť myseľ, ohúriť, vyvolať reakciu, donútiť človeka premýšlať.

    PS. Fotky sami o sebe sú nádherne dynamické, rozprávajú príbeh. Meisel je veľký pán. Styling je tiež výborný.. náhrdelník z recyklovanej gumy je super nápad. Makeup tiež nádhera. Pani McGrath to proste vie. Všetkým zúčastneným jedno veľké WELL DONE! A Lucasovi ďakujeme za post!

    http://evaschon.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť